ایران میگوید درخواستی برای از سرگیری مذاکرات هستهای به آمریکا ندادهایم
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز سهشنبه گفت که تهران درخواستی برای از سرگیری مذاکرات هستهای به آمریکا ارائه نکرده است.
تکذیب برنامهریزی دیدار مقامهای دو کشور در حالی است که استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه، شامگاه دوشنبه در مراسم ضیافت ترامپ و نتانیاهو گفت که قرار است «هفته آینده یا کمی زودتر» با دیپلماتهای ایرانی دیدار کند.
مذاکرات هستهای تهران و واشینگتن «به زودی از سر گرفته میشود»
رئیس جمهور آمریکا در آغاز مراسم شام با نخست وزیر اسرائیل به خبرنگاران گفت که مذاکرات هستهای با ایران به زودی از سر گرفته خواهد شد.
دونالد ترامپ بدون اشاره به جزئیات گفت که مقامهای ایران «خواهان دیدار هستند» و قرار است دیداری دیگر بین واشینگتن و تهران برگزار شود و «خواهیم دید چه اتفاقی میافتد».
آقای ترامپ سپس از فرستاده ویژه خود پرسید که زمان سرگیری مذاکرات هستهای و دیدار با ایران چه زمانی خواهد بود و استیو ویتکاف در پاسخ گفت: «خیلی زود؛ هفته آینده یا همین حدود».
ترامپ: امیدوارم مجبور به حمله دوباره به ایران نشویم
رئیس جمهور ایالات متحده در آغاز دیدار با نخست وزیر اسرائیل گفت که امیدوار است که ناچار به حملهای دیگر علیه ایران نشود.
دونالد ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که پرسید چه عامل احتمالی میتواند موجب تصمیم او برای حملهای دیگر به ایران شود گفت: «امیدوارم مجبور به انجام این کار نشویم. نمیتوانم تصور کنم که بخواهم این کار را انجام دهم. نمیتوانم تصور کنم که آنها [مقامهای ایران] مایل به این کار باشند. آنها میخواهند ملاقات کنند.»
آقای ترامپ افزود: «آنها میخواهند به نتیجهای برسند و بسیار متفاوت از چیزی هستند که دو هفته قبل بودند.»
او افزود: «فکر میکنم وقتی به آن سه سایت حمله کردیم ضربه بزرگی خوردند.»
دونالد ترامپ همچنین با اشاره به اینکه تحریمها علیه سوریه را لغو کرد، گفت: «مشتاقم بتوانم در زمان مناسب تحریمها علیه ایران را هم بردارم و به آنها فرصتی برای بازسازی بدهم.»
آغاز ضیافت شام رهبران آمریکا و اسرائیل و پیشنهاد نتانیاهو برای اعطای نوبل صلح به ترامپ
ضیافت شام دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ساعتی پیش در کاخ سفید آغاز شد و بر خلاف آنچه پیشتر اعلام شده بود، خبرنگاران اجازه حضور در دقایق آغازین این مراسم یافتند.
آقای ترامپ در آغاز این دیدار به خبرنگاران گفت که او و بنیامین نتانیاهو به همراه یکدیگر «موفقیت چشمگیری» داشتهاند و «فکر میکنم که این موفقیت در آینده حتی بزرگتر هم خواهد شد».
بنیامین نتانیاهو نیز با اشاره به حملات آمریکا به تاسیسات هستهای ایران گفت: «همراهی تیمهای ما ترکیبی فوقالعاده برای مقابله با چالشها و استفاده از فرصتها هستند.»
او همچنین «از طرف اسرائیلیها و همچنین از طرف یهودیان سراسر جهان» از رئیس جمهور ایالات متحده به خاطر «تلاش برای صلح و امنیت در بسیاری از سرزمینها، به ویژه در خاورمیانه» قدردانی کرد.
پس از آن، نتانیاهو با اعلام اینکه خواهان نامزدی ترامپ برای دریافت نوبل صلح شده است، نامه خود به کمیته نوبل را در اختیار رئیس جمهور آمریکا گذاشت.
نتانیاهو با روبیو و ویتکاف دیدار کرد
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز دوشنبه پیش از دیدار با دونالد ترامپ با دو تن از اعضای ارشد دولت او، مارکو روبیو وزیر خارجه و استیو ویتکاف فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه دیدار و گفتوگو کرد.
نخست وزیر اسرائیل پس از دیدار با مارکو روبیو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما گفتوگویی اساسی و مهم در مورد تقویت اتحاد بین اسرائیل و ایالات متحده و در مورد چالشهای مشترکی که در عرصه منطقهای و بینالمللی با آن روبهرو هستیم داشتیم.»
ایران و جنگ غزه در کانون گفتوگوهای ترامپ و نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که به واشینگتن سفر کرده، برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، وارد کاخ سفید شد.
دیدار رهبران آمریکا و اسرائیل بر خلاف دفعات پیش که به صورت مذاکرات رسمی در دفتر بیضی کاخ سفید انجام میشد، این بار در قالب یک شام خصوصی که کاخ سفید آن را با عنوان «غیرعلنی» توصیف کرده برگزار خواهد شد.
انتظار میرود که آقای ترامپ در دیدار با نخست وزیر اسرائیل خواستار برقراری آتشبس غزه و آغاز روند پایان دادن به این جنگ شود.
دیدار رهبران دو کشور در حالی انجام میشود که مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و گروه افراطی حماس از شامگاه یکشنبه در دوحه آغاز شده و سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که استیو ویتکاف برای پیشبرد این مذاکرات رهسپار قطر خواهد شد.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در زمره گروههای تروریستی قلمداد میشود.
همچنین انتظار میرود که ایران نیز از موضوعات گفتوگوی رهبران دو کشور باشد. آقای ترامپ یک روز پیشتر اعلام کرد که با اسرائیل در مورد «خیلی چیزها» از جمله «احتمالا یک توافق دائم با ایران» در حال کار است.
این سومین دیدار رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر اسرائیل از زمان بازگشت آقای ترامپ به کاخ سفید، و همچنین نخستین دیدار آنها پس از حملات دو کشور به تاسیسات هستهای ایران است.
سخنگوی کاخ سفید: تماسهای مستقیم و غیرمستقیم با ایران ادامه دارد
کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، در نشست خبری خود در روز دوشنبه گفت که ایالات متحده به طور مستقیم و غیرمستقیم با ایران در تماس است.
خانم لیویت این موضوع را در پاسخ به سوالی در مورد «تغییر موضع رئیس جمهور آمریکا در مورد مذاکرات با ایران» بیان کرد.
سخنگوی کاخ سفید چندی پیش گفته بود که دونالد ترامپ فکر میکند شاید توافق با ایران ضروری نباشد؛ با این حال آقای ترامپ روز یکشنبه گفت که ایالات متحده در حال کار با اسرائیل «روی چیزهای زیادی» است که یکی از آنها «احتمالا یک توافق دائم با ایران» است.
کارولین لیویت در نشست خبری خود گفت: «البته رئیس جمهور همیشه به صلح و دیپلماسی علاقه دارد.»
او افزود: «این موضوع همچنان صادق است و دولت همچنان به طور مستقیم و غیرمستقیم با ایرانیها در مورد یک توافق در تماس است.»
رئیس بنیاد شهید شمار قربانیان جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل را ۱۰۶۰ نفر اعلام کرد
معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید شمار قربانیان در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل را ۱۰۶۰ نفر اعلام کرد.
سعید اوحدی در برنامه تهران ۲۰ تلویزیون دولتی ایران همچنین افزود که با توجه به وجود تعدادی از مجروحان در بخش مراقبتهای ویژه و افرادی که هنوز شناسایی نشدهاند این آمار میتواند به ۱۱۰۰ نفر هم برسد.
این نخستین بار است که یک مقام حکومتی در ایران، آمار بالای یک هزار نفر برای کشتهشدگان جنگ ۱۲ روز با اسرائیل ارائه میدهد.
پیش از این در ۹ تیرماه، در آخرین آمار ارائه شده، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، آمار رسمی تلفات را ۹۳۵ نفر اعلام کرده بود.
سخنگوی قوه قضاییه نیز در همان تاریخ، بر اساس آخرین دادههای پزشکیِ قانونی، همین تعداد را جانباخته جنگ اعلام کرد و اظهار داشت که در میان کشتهشدگان، ۳۸ کودک و ۱۰۲ زن دیده میشود.
ابراز خرسندی نماینده آمریکا از واکنش به طرحش برای خلع سلاح حزبالله
نماینده آمریکا روز دوشنبه از واکنش دولت لبنان به طرحش برای خلع سلاح گروه حزبالله بهشدت ابراز رضایت کرد.
توماس باراک، نماینده دولت ترامپ، گفت که از پاسخ لبنان به طرح دولت آمریکا برای خلع سلاح حزبالله «به طرز باورنکردنی راضی» است.
او با این حال به جزئیات این پاسخ اشاره نکرد و تنها گفت که در این زمینه پاسخی «هفت صفحهای» از دولت لبنان دریافت کرده است.
توماس باراک، فرستاده ویژه آمریکا در سوریه، طرحی تهیه کرده که مبتنی بر خلع سلاح حزبالله، آغاز کمک به لبنان برای بازسازی و خروج اسرائیل از جنوب لبنان است.
آقای باراک روز ۱۴ تیر در پیامی در شبکه ایکس فرصت کنونی را یک لحظه تاریخی برای کنارگذاشتن فرقهگرایی، بیدار شدن امیدها و تحقق وعده «یک کشور، یک ملت، یک ارتش» نامید.
پزشکیان میگوید او نیز از جمله اهداف اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه بوده است
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور اسلامی ایران، روز دوشنبه در مصاحبهای تازه خبر داد که در جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل، او نیز از جمله اهداف این کشور بوده، اما کشته نشده است.
پزشکیان در مصاحبه با تاکر کارلسون، مجری سابق شبکه فاکسنیوز و از نزدیکان دونالد ترامپ، در پاسخ به پرسشی گفت که اسرائیل «تلاش کرد مرا بکشد، اما نتوانست».
او گفت: «نتانیاهو محل جلسه ما را بمباران و اقدام به ترور ناموفق من و تعدادی دیگر کرد. باور ما این است که اگر خدا بخواهد انسان زنده میماند و اگر نخواهد ممکن است حتی در پیادهروی هم جان بدهد.»
ارتش اسرائیل حمله به ایران را روز ۲۳ خرداد آغاز کرد که در جریان آن شماری از فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی و دانشمندان هستهای کشته شدند.
خبر انجام مصاحبه با تاکر کارلسون پس از آن منتشر شد که او در شبکه یوتیوب خود به مخالفت با ترامپ پرداخت و از حمله به ایران توسط ارتش ایالات متحده بهشدت انتقاد کرد.
رئیس جمهور ایران در پاسخ به سوالی درباره پایان درگیری میان ایران و اسرائیل میگوید که «ما آغازگر این جنگ نبودیم و خواهان ادامه آن هم نیستیم».
پزشکیان اما در پاسخ به سوالی درباره این که آیا ایران حاضر است «در قبال صلح» از برنامه هستهای خود بگذرد، نکتهای را تکرار میکند که مقامات جمهوری اسلامی همواره به آن متوسل شدهاند، این که علی خامنهای علیه سلاح هستهای فتوا داده و در نتیجه تهران «هرگز به دنبال سلاح اتمی نخواهد رفت».