دفتر نخست وزیر اسرائیل خواستههای گروه افراطی حماس برای تغییر در طرح آتشبس غزه را «غیر قابل قبول» خواند و در عین حال اعلام کرد که هیئت مذاکره کننده این کشور برای گفتوگو درباره توافق احتمالی آتشبس و آزادی گروگانها رهسپار قطر میشود.
دفتر بنیامین نتانیاهو اواخر شامگاه شنبه ۱۴ تیر در بیانیهای اعلام کرد: «تغییراتی که حماس به دنبال ایجاد آن در پیشنهاد قطر است دیشب به ما ابلاغ شد و برای اسرائیل قابل قبول نیست.»
این بیانیه افزوده است که به دستور نخست وزیر اسرائیل، هیئت مذاکره کننده این کشور به منظور «ادامه تلاشها برای تضمین بازگشت گروگانهایمان بر اساس پیشنهاد قطر که اسرائیل با آن موافقت کرده» روز یکشنبه راهی قطر خواهد شد.
حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود یک شب پیشتر بدون اشاره صریح به اینکه آیا طرح پیشنهادی را میپذیرد یا نه، تنها اعلام کرد که پاسخی با «روحیه مثبت» به این طرح داده و آماده است تا فورا مذاکرات در مورد اجرای این توافق را آغاز کند.
جزئیات تغییرات درخواستی گروه افراطی حماس به طور رسمی اعلام نشده اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام فلسطینی آنها را مربوط به کمکهای بشردوستانه، عبور از گذرگاه رفح، و شفافیت در جدول زمانی خروج نیروهای اسرائیلی عنوان کرده است.
همچنین تایمز اسرائیل به نقل از یک منبع درگیر در تلاشهای میانجیگری گزارش داده که حماس خواهان سه تغییر در طرح پیشنهادی است؛ مذاکرات برای آتشبس دائمی تا زمان دستیابی به توافق ادامه یابد، کمکهای امدادی از طریق سازوکارهای تحت حمایت سازمان ملل و نهادهای بینالمللی از سر گرفته شود، و ارتش اسرائیل به مواضع پیش از فروپاشی آتشبس قبلی (در ماه مارس) عقبنشینی کنند.
طرح پیشنهادی آتشبس غزه و آزادی گروگانها و با میانجیگری آمریکا چندی پیش مطرح شد و دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، سهشنبه ۱۰ تیرماه اعلام کرد که اسرائیل با شرایط نهاییسازی آن موافقت کرد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین از گروه افراطی حماس خواست که با این «پیشنهاد نهایی» موافقت کند.
بنیامین نتانیاهو که قرار است روز دوشنبه در کاخ سفید با دونالد ترامپ دیدار کند، بارها گفته است که حماس باید خلع سلاح شود؛ موضعی که این گروه افراطی تاکنون از بحث در مورد آن خودداری کرده است.
جزئیات طرح آتشبس با میانجیگری آمریکا به طور رسمی اعلام نشده اما رسانهها به نقل از منابع خود گزارش دادهاند که این آتشبس ۶۰ روزه شامل آزادی ۱۰ گروگان زنده به همراه اجساد ۱۸ گروگان دیگر در ازای آزادی تعدادی از زندانیان فلسطینی است.
بحران کنونی پس از یورش شبهنظامیان فلسطینی به خاک اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که حدود ۱۲۰۰ کشته و ۲۵۱ گروگان بر جای گذاشت آغاز شد.
اسرائیل در پاسخ به این حمله اقدام به عملیات نظامی در سراسر نوار غزه کرده است که به گفته مقامهای فلسطینی زیر کنترل حماس، تاکنون بیش از ۵۷ هزار کشته در بر داشته و باعث بحران گرسنگی و آوارگی کل جمعیت غزه شده است.