لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۰:۵۲

زنده علی خامنه‌ای برای اولین بار پس از جنگ ایران و اسرائیل در انظار حاضر شد

به‌روز شده

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۹:۵۵ ۱۳.۴.۱۴۰۴

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از «احتمال ناپدیدسازی قهری» در مورد برخی از زندانیان اوین

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس از احتمال «ناپدیدسازی قهری» بعضی از زندانیان سیاسی در زندان اوین از جمله حسین رونقی و برادرش ابراز نگرانی کرد.

او نوشت: «کماکان در حال دریافت گزارش‌هایی هستم مبنی بر وخامت اوضاع زندانیانی‌ که پس از حمله‌ اسرائیل به زندان اوین، به ندامتگاه تهران بزرگ و زندان قرچک منتقل شده‌اند. محل نگهداری برخی از زندانیان اوین همچنان نامشخص است که باعث ایجاد نگرانی در مورد احتمال وقوع ناپدیدسازی‌‌های قهری می‌شود.»

خانم ساتو همچنین یادآوری کرده است:‌ «صدها نفر، شامل کاربران شبکه‌های اجتماعی، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق‌ بشر و شهروندان خارجی، از جمله افغانستانی، و افراد متعلق به اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی، بهایی‌ها، کردها، بلوچ‌ها و عرب‌ها و… به بهانه‌ همکاری یا جاسوسی برای اسرائیل دستگیر شده‌اند.»

او در ادامه به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده است:‌ «دولت‌ها نباید از شرایط پس از درگیری [جنگ] به عنوان فرصتی برای افزایش سرکوب اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی و همین طور مخالفان استفاده کنند.»

۱۸:۵۹ ۱۳.۴.۱۴۰۴

تأکید عربستان سعودی بر نیاز به بازگشت به مذاکرات اتمی

وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز جمعه در مصاحبه‌ای بر «نیاز به بازگشت به مذاکرات دیپلماتیک» درباره فعالیت هسته‌ای ایران تأکید کرد.

فیصل بن فرحان که در مسکو به سر می‌برد همچنین از ایران خواست تا با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری لازم را داشته باشد.

روز جمعه آژانس خبر داد که تیم بازرسانش ایران را ترک کرده‌اند.

۱۷:۰۳ ۱۳.۴.۱۴۰۴

بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران را ترک کردند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسما اعلام کرد که گروه بازرسان این سازمان دیده‌بان فعالیت‌های اتمی از ایران خارج شده‌ و در راه بازگشت به وین، مقر سازمان، هستند.

آژانس روز جمعه، ۱۳ تیرماه، در پیامی در شبکه ایکس خبر داد که بازرسانش که در طول حملات اسرائیل در تهران به سر می‌بردند «در صحت و سلامت» از ایران خارج شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران از قبل دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده بود و این گروه از بازرسان آژانس که به‌تازگی ایران را ترک کرده‌اند اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را نداشتند.

۱۴:۴۲ ۱۳.۴.۱۴۰۴

وزیر دفاع اسرائیل: نمی‌گذاریم ایران توانمندی‌های هدف قرارگرفته‌اش را بازسازی کند

وزیر دفاع اسرائیل به فرماندهان ارشد نظامی کشورش گفته است که ارتش در حال آماده‌کردن طرحی برای «اطمینان یافتن» از عدم تهدید دوبارۀ ایران برای اسرائیل است.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند ییسرائل کاتس روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر در نشستی با ایال زمیر رئیس ستاد کل ارتش و مقامات ارشد اطلاعاتی اسرائیل گفت «مأموریت بعدی ارتش برنامه‌ریزی یک طرح دقیق و قابل‌اجرا است تا اطمینان حاصل شود که ایران نمی‌تواند توانمندی‌ها و امکانات هدف قرارگرفته را بازسازی کند».

همچنین بر اساس بیانیه‌ای که وزارت دفاع ۱۳ تیرماه در خصوص این نشست منتشر کرد، آقای کاتس گفته است نیروهای دفاعی اکنون «باید از نظر عملیاتی و اطلاعاتی آماده شوند تا برتری هوایی خود بر تهران را حفظ کنند و از بازیابی ظرفیت‌های هسته‌ای یا موشکی ایران جلوگیری کنند».

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.

۱۴:۰۴ ۱۳.۴.۱۴۰۴

نشستن نخستین پرواز بین‌المللی در فرودگاه امام خمینی پس از ۲۰ روز

رسانه‌های ایران از نشستن نخستین پرواز خارجی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی پس از ۲۰ روز بسته بودن آسمان ایران خبر دادند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران تأیید کرد یک هواپیمای فلای‌دبی از امارات متحده عربی صبح امروز «با اخذ مجوز‌های رسمی و طی هماهنگی‌های امنیتی، ایمنی و دیپلماتیک» در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تهران فرود آمد.

به‌گفتۀ این مقام دولتی، از این پس «با بهبود شرایط پروازی، پرواز‌های بین‌المللی به مقاصد مشخص و با هماهنگی کامل با مراجع ذی‌ربط از سر گرفته خواهد شد».

آسمان ایران از بامداد ۲۳ خرداد در پی حملات هوایی اسرائیل بسته شد. در طول ۱۲ روز جنگ اسرائیل و ایران، جنگنده‌های اسرائیلی بر آسمان غرب تا مرکز ایران تسلط داشتند و پس از متوقف شدن جنگ نیز آسمان کشور همچنان بسته مانده بود.

سازمان هواپیمایی کشور اعلام کرد که فرودگاه‌های کشور غیر از اصفهان و تبریز از روز شنبه ۱۴ تیرماه پروازهای خود را از سر خواهند گرفت.

دیروز رسانه‌های ایران گزارش داده بودند که بر اساس مصوبهٔ کمیتهٔ هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و «در نتیجهٔ بررسی‌های دقیق امنیتی و ایمنی در شرایط کنونی کشور»، فرودگاه‌های مهرآباد و امام به همراه فرودگاه‌های شمال، شرق، غرب و جنوب کشور مجدداً در چرخه فعالیت قرار گرفتند.

رسانه‌های ایران افزوده‌اند که بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، پروازهای داخلی و بین‌المللی کلیه فرودگاه‌های کشور به غیر از فرودگاه‌های اصفهان و تبریز در طول مدت روز از ساعت پنج صبح تا ۱۸ (عصر) برقرار می‌شود.

فرودگاه‌های اصفهان و تبریز در جریان جنگ هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند و تصاویر متعددی از آسیب‌های گسترده به زیرساخت‌های این فرودگاه‌ها منتشر شد.

۱۳:۰۸ ۱۳.۴.۱۴۰۴

فایننشال تایمز می‌گوید بعد از جنگ اسرائیل و ایران، عربستان کماکان در کنار جمهوری اسلامی ایران ایستاده است

روزنامه فایننشال تایمز امروز جمعه ۱۳ تیر نوشت بعد از جنگ اسرائیل و ایران، عربستان سعودی کماکان در کنار جمهوری اسلامی ایران ایستاده است.

هم‌زمان، روزنامه اسرائیلی هاآرتص هم نوشت «برخلاف ادعاهای نخست‌وزیر اسرائیل، جنگ ۱۲ روزه عربستان سعودی را از عادی‌سازی مناسبات با اسرائیل دورتر کرده است».

روزنامۀ بریتانیایی فایننشال تایمز یادآوری کرد بنیامین نتانیاهو که کشورش تا پیش از جنگ غزه در آستانه دستیابی به توافق عادی‌سازی تاریخی با ریاض بود، هفتۀ گذشته به رسانه‌های اسرائیل گفت «این‌که چگونه با عربستان سعودی و دیگران صلح کنیم را به من بسپارید».

اما بر اساس این مقاله، حملۀ اسرائیل به ایران، عربستان را نسبت به کشوری که دارای یک نیروی فزاینده نظامی است، در خصوص ثبات کشورش، بیش از پیش محتاط کرده است.

عربستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد و شاهزاده خالد بن‌سلمان، وزیر دفاع و برادر محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، این هفته با عبدالرحیم موسوی، رئیس تازه‌منصوب‌شده ستاد کل نیروهای مسلح ایران، در مورد «تلاش‌ها برای حفظ امنیت و ثبات» تلفنی گفت‌وگو کرد.

شاهزاده خالد که زمان کوتاهی پیش از حمله اسرائیل به ایران به تهران اعزام شده و با رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرده بود، این هفته نیز در سفری محرمانه به واشینگتن با دونالد ترامپ دربارۀ ایران و شرایط منطقه گفت‌وگو کرد.

فاکس‌نیوز گزارش داد که دیدار شاهزاده خالد با دونالد ترامپ روز ۱۲ تیر انجام شده است.

آقای ترامپ در روزهای گذشته به فاکس‌نیوز گفته بود ایران مشکل اصلی (بر سر راه گسترش توافق‌های صلح میان اسرائیل و کشورهای منطقه) بود و پس از این جنگ با ایران، او پیوستن شمار بیشتری از کشورها به پیمان‌های صلح ابراهیم را پیش‌بینی می‌کند.

به‌نوشتۀ فایننشال تایمز، کشورهای خلیج فارس برای راضی نگه داشتن آقای ترامپ به پول متوسل شده و به سرمایه‌گذاری‌های تریلیون دلاری در آمریکا تعهد داده‌اند.

حسن الحسن، پژوهشگر سیاست خاورمیانه در مؤسسه بین‌المللی مطالعات در بحرین، به این روزنامه گفت عربستان به اندازۀ کافی در جایگاه ژئوپولیتیک مطلوبی قرار دارد که مجبور به انجام کارهایی نباشد که نمی‌خواهد.

روزنامۀ هاآرتص نیز دیروز نوشت تصمیم بنیامین نتانیاهو برای جنگ با ایران تمامی خاورمیانه را به قلمرویی ناشناخته کشانده، درحالی‌که خود او هنوز معتقد است اسرائیل می‌تواند جنگ‌های محدود در جبهه‌های مختلف را آغاز کند و پابه‌پای آن هم دایرۀ عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای دیگر را گسترش دهد.

اما این روزنامۀ منتقد دولت راست‌گرای نتانیاهو افزود، برخلاف باور او، عربستان سعودی در پی جنگ اسرائیل با ایران از جانب اسرائیل احساس نگرانی می‌کند؛ امری که حکومت عربستان سعودی را از مسیر عادی‌سازی با اسرائیل دورتر کرده و نزدیک‌تر نساخته است.

۱۲:۵۶ ۱۳.۴.۱۴۰۴

«فاجعه‌ای» که حملۀ موشکی ایران به مؤسسۀ وایزمن در اسرائیل رقم زد

رسانه‌های اسرائیل و نشریات علمی و دانشگاهی این کشور می‌گویند موشک‌های بالستیکی که جمهوری اسلامی ایران در جنگ ۱۲ روزه به اسرائیل شلیک کرد، علاوه بر آسیب مالی گسترده به دست‌کم دو مرکز علمی مهم، حاصل ده‌ها سال گردآوری «نمونه‌های بی‌نظیر بالینی و بیولوژیک» و تحقیقات آزمایشگاهی صدها دانشمند را از بین برد.

مؤسسه علوم وایزمن در شهر «رحووت» و دانشکده پزشکی دانشگاه شهر جنوبی بئرشبع دو مکان علمی هستند که بیشترین خسارت‌ها به آن‌ها وارد شده است و مبلغ خسارت وایزمن به تنهایی دو میلیارد «شِکِل» معادل ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.


۱۱:۰۶ ۱۳.۴.۱۴۰۴

حملۀ موشکی ایران به پایگاه العدید به روایت دونالد ترامپ

رئیس‌جمهور آمریکا پنجشنبه‌شب در یک سخنرانی به شرح رویدادهای پشت پردۀ حملۀ موشکی ایران به پایگاه العدید در قطر پرداخت و به‌نوشتۀ سایت «دِ هیل»، به‌شیوۀ طنزآمیز به ناتوانی نیروی نظامی ایران در واکنش جدی به حملۀ آمریکا به سایت‌های هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان اشاره کرد.

دونالد ترامپ با اشاره به شلیک ۱۴ فروند موشک سپاه پاسداران به‌سوی پایگاه نیروهای آمریکایی العدید در قطر، افزود: شما همین چند روز پیش دیدید که موشک‌ها یکی پس از دیگری سرنگون شدند.

آقای ترامپ گفت ایران با او تماس گرفت تا بگوید «باید به ما حمله کنند. آن‌ها به حد کافی مؤدب بودند، این‌جا ایران است؛ خیلی محترمانه؛ یعنی آن‌ها به ما احترام می‌گذارند. برای این‌که ما ۱۴ بمب روی آن‌ها انداختیم، آن‌ها هم گفتند باید ۱۴ تا شلیک کنند و من گفتم بفرمایید، این برای من قابل‌درک است».

آقای ترامپ در ادامه گفت: «پرسیدند کجا را هدف بگیریم، گفتیم مقر زیبای نیروهای آمریکا را در پایگاه العدید که قطر از نیروهای آمریکایی به‌طرزی فوق‌العاده میزبانی می‌کند، تخلیه کرده‌ایم، و بعد آن‌ها پرسیدند چه ساعتی برای حمله خوب است؟ ساعت یک خوب است؟ من هم گفتم خب، باشد، دیرتر هم می‌تواند باشد.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت ما با چهار پدافند در پایگاه قطر تک‌تک موشک‌های ایران را منهدم کردیم؛ آن‌ها ۱۴ موشک بسیار سریع و درجه‌یک شلیک کردند، تک‌تک آن‌ها سرنگون شد.

دونالد ترامپ در این سخنرانی برای به جمعیت هوادارانش گفت از خلبانان و تکنیسین‌های هواپیماهای جنگی در عملیات حمله به ایران در روز جمعه در کاخ سفید تجلیل خواهد کرد.

۱۰:۵۴ ۱۳.۴.۱۴۰۴

نتانیاهو می‌گوید حذف نصرالله، سقوط اسد و عملیات در ایران در نتیجه عملیات «پیجرها» میسر شد

نخست‌وزیر اسرائیل روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر با حضور در مقر موساد از عملیات تشکیلات اطلاعات خارجی و جاسوسی این کشور در خلال جنگ ۱۲ روزه با ایران تقدیر کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، بنیامین نتانیاهو گفت عملیات موساد در مورد «پیجرها» (انفجارهای هم‌زمان هزاران دستگاه پیجر و بی‌سیم نیروهای حزب‌الله در روزهای ۱۷ و ۱۸ شهریور پارسال) تمامی رخدادهای بعدی را که اتفاق افتاد، رقم زد.

او گفت حذف حسن نصرالله، سقوط بشار اسد و در ادامه عملیات مشترک برای از بین بردن تهدید حیاتی فوری (عملیات در ایران) در نتیجه عملیات «پیجرها» میسر شد.

به‌گفتۀ نتانیاهو، «دستاوردهای خارق‌العادۀ موساد به طرزی چشمگیر با دستاوردهای بزرگ ارتش اسرائیل ترکیب شده و یک هم‌افزایی قدرتمند ایجاد کرده است».

به‌نوشته یدیعوت آحرونوت، داوید برنئا، رئیس موساد، در دیدار در مقر این تشکیلات که کادر مدیران ارشد موساد نیز در آن شرکت داشتند، گفت: «مأموریت ما تمام نشده، ما به اقدامات با عزم راسخ جهت جلوگیری از تهدید آینده ایران علیه کشور اسرائیل ادامه داده و در تلاش برای به حداکثر رساندن فرصت‌های راهبردی پیش روی خود هستیم.»

۱۰:۴۷ ۱۳.۴.۱۴۰۴

بازداشت یک اسرائیلی دیگر به ظن ارتباط با عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی

تشکیلات امنیت داخلی اسرائیل اعلام کردند یک شهروند ۲۵ ساله این کشور روز چهارشنبه ۱۱ تیر هنگام بازگشت از سفر به تایلند به ظن ارتباط با عامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران به‌مدت «یک سال و نیم»، دستگیر و راهی بازداشتگاه شد.

هنوز هویت این مرد و جزئیات بیشتری در مورد او اعلام نشده، اما رسانه‌های اسرائیل تصاویری از او را از دوربین مداربسته فرودگاه بن‌گوریون دقایقی پیش از بازداشت منتشر کردند.

قاضی دادگاه بازداشت این فرد را دست‌کم تا دوشنبه ۱۶ تیر تمدید کرد.

به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، او ششمین شهروند اسرائیل است که در کمتر از یک هفته به ظن ارتباط با عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت شده است.

یک روز پیش از آن، پلیس اسرائیل و شباک از بازداشت سه مرد اسرائیلی دیگر از ساکنان بقاع اردن و طبریه به ظن انجام اقداماتی در راستای خواسته‌های یک عامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی و از جمله کارگذاری نارنجک در یک نقطه معین خبر دادند.

براساس این گزارش، مارک مورگین ۳۳ ساله نارنجک را منتقل کرده بود و در جریان حنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران از مناطق خاصی در اسرائیل فیلم گرفته و برای عامل ارتباطی ایرانی ارسال کرده بود.

رسانه‌های اسرائیل نوشتند یونی سگال و نهورای عومری میزراحی، دو تن از سه بازداشتی در منطقه شمال، که جوانان ۱۸ و ۲۰ ساله بودند، ابراز «آمادگی» کرده بودند به یک کشور دیگر سفر کرده و برای کشتن یک فرد معین بر اساس مأموریت محوله از سوی «عامل اطلاعاتی» جمهوری اسلامی «دوره آموزشی بگذرانند».

پلیس اسرائیل همچنین این هفته از بازداشت یک زن و شوهر ۳۰ ساله ساکن مرکز اسرائیل به ظن ارتباط با یک عامل اطلاعاتی ایران خبر داد.

رسانه‌های اسرائیل نوشتند که شوهر بازداشتی با پیشینه بزهکاری در جرایم مواد مخدر بوده و در تفتیش خانه او توسط نیروهای امنیتی این هفته مقادیری مواد مخدر نیز به‌دست آمد اما وکلای این زوج گزارش رسانه‌های اسرائیل را رد کردند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG